فراخوان چندین محصول غذایی در هفتههای اخیر باعث نگرانی مصرفکنندگان و مقامات بهداشتی شده است، زیرا خطر باکتریهای منتقله از غذا مانند E. coli، لیستریا و سالمونلا در زنجیره تامین مواد غذایی گستردهتر در ایالات متحده افزایش یافته است.
گوشت اغذیه فروشی، وافل منجمد، همبرگر مک دونالد، و غذاهای آماده طیور که در فروشگاه هایی مانند Walmart، Trader Joe و Costco فروخته می شد، همگی پس از آزمایش های معمول نشان می دهد که آثاری از باکتری ها وجود دارد، فراخوان شده اند.
پس از شناسایی E. coli در یک مرکز در ویرجینیا که مسئول تولید لیورورست آماده برای خوردن بود، شرکت محبوب Boar’s Head مجبور شد 7.1 میلیون پوند گوشت اغذیه فروشی تولید کند. بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، 59 عفونت در 19 ایالت گزارش شده است و حداقل 10 نفر جان خود را از دست داده اند.
حداقل 75 نفر در 10 ایالت توسط منبع قابل اعتماد E. coli که با مک دونالدز کوارتر پاندرز مرتبط است، بیمار شدند. آزمایشهای بعدی این شرکت روی گوشت گاو نشان داد که E. coli وجود ندارد، اما محققان فدرال گمان میکنند که این باکتری در پیازهای خرد شده خام روی همبرگرها وجود دارد.
وافلهای منجمد و محصولات پنکیک که در فروشگاههایی مانند تارگت، دلار جنرال و پابلیکس فروخته میشد، پس از یافتن لیستریا از طریق آزمایشهای معمول در یک کارخانه تولیدی در کانادا، توسط شرکتی که آنها را تولید میکند، فراخواند. هیچ عفونتی گزارش نشده است.
پیاز سبز، تخم مرغ و وعده های غذایی آماده طیور به دلیل نگرانی در مورد شیوع احتمالی سالمونلا در پاییز امسال فراخوانی شده اند.
چرا یادآوری غذا در حال افزایش است و چگونه شناسایی می شوند
با وجود غذاهای بسیار فرآوری شده در زنجیره تامین، شانس بیشتری برای آلودگی و عفونت وجود دارد و در مورد شیوع لیستریا سر گراز، گاهی اوقات نظارت ضعیف بر منبع تولید وجود دارد.
با این حال، نسبت به گذشته، پشتیبانهای بیشتری وجود دارد و هماهنگی بین مقامات بهداشت عمومی فدرال، ایالتی و محلی وجود دارد.
ریچارد مارتینلو، MD، پزشک بیماریهای عفونی پزشکی ییل و استاد پزشکی در دانشکده پزشکی ییل، به Healthline گفت که توانایی CDC برای شناسایی و هماهنگی این امکان را برای ما فراهم کرده است که از شیوعهای چند ایالتی مانند مواردی که اخیراً شناسایی شدهاند مطلع شویم. او میگوید به این ترتیب، این که این همه تبلیغ شده، نشانه موفقیت است.
ما یک صنعت غذایی به طور فزاینده ای صنعتی داریم که محصولات را در مقیاس بزرگ با هزینه کمتر تولید می کند. مارتینلو گفت: زمانی که آلودگی بالقوه پیشگیری، شناسایی و کنترل نشود، میتواند منجر به شیوع بیماری در مقیاس بزرگ و چند ایالتی شود.
وی در ادامه توضیح داد که بیماری های منتقله از غذا مانند لیستریا و ای.کلی 0157: H7 به مقامات بهداشت عمومی اطلاع رسانی می شود و این گزارش به موقع امکان واکنش سریع را فراهم می کند.
“مقامات بهداشت عمومی محلی و ایالتی از نزدیک با CDC همکاری می کنند تا در صورت وقوع این رویدادها شناسایی و پاسخ دهند. مارتینلو گفت: از آنجایی که بسیاری از شیوع های ناشی از غذا شامل چندین ایالت می شود، تلاش های CDC برای شناسایی و پاسخگویی به موقع به این موارد بسیار مهم است.
او توضیح داد که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا دارای متخصصان عمیقی در طیف وسیعی از بیماریهای واگیردار است که به آن اجازه میدهد تا تخصصهای بهداشت عمومی ایالتی و محلی را تکمیل کند. CDC همچنین یک آژانس اصلی برای FoodNetTrusted Source است.
“این تلاش مشترک فدرال به اطمینان از شناسایی به موقع بیماری های ناشی از غذا و پاسخ موثر کمک می کند. هر دو موضوع The Boar’s Head و McDonald’s نمونه های خوبی از موفقیت هستند. مارتینلو گفت: شیوع و علت آن به سرعت شناسایی شد، به مردم اطلاع داده شد و اقداماتی برای جلوگیری از بیماری بیشتر انجام شد.
ملانی مورفی ریشتر، MS، RDN، متخصص تغذیه و مدیر ارتباطات شرکت تغذیه پرولون، به Healthline گفت که شبکه گسترده عرضه و حمل و نقل درگیر در بسیاری از محصولات در فروشگاهها میتواند آنها را نسبت به چنین آلودگیهایی بسیار حساستر کند. اما تیترهای بد در اخبار به این معنی است که پادمان های سیستم کار می کنند.
غذای ما در حال حاضر اغلب یک سفر جهانی دارد – از مزارع، امکانات و کشورهای مختلف – که شانس بیشتری برای آلودگی ایجاد می کند. به عنوان مثال، یک رویداد، مانند مشکل سالمونلا در عرضه پیاز یک مزرعه، میتواند سالسا را در برندهای مختلف تحت تأثیر قرار دهد. ریشتر گفت: این زنجیره تامین به هم پیوسته به این معنی است که یک مشکل در هر نقطه می تواند باعث فراخوانی گسترده شود.
با آزمایش پیشرفته DNA و به اشتراک گذاری داده ها بین آژانس ها، ما آلودگی را سریع تر و دقیق تر از همیشه تشخیص می دهیم. این فناوری به این معنی است که یادآوریها زودتر اتفاق میافتند و اغلب بزرگتر هستند، زیرا ما در تشخیص الگوها در سراسر ایالتها و ردیابی آنها به منبعشان بهتر هستیم. این قطعاً چیز خوبی است، و همچنین، ما در مورد این همهگیریها نیز بیشتر میشنویم.»
منبع: healthline