دیابت نوع 2 میتواند بر سیستمهای چندگانه بدن مانند قلب، چشم، کلیهها و حتی مغز تأثیر بگذارد. محققان همچنین شواهدی از دیابت کشف کردهاند که منجر به پیری سریعتر مغز میشود، که میتواند خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش دهد. اما آیا راهی برای جلوگیری از این امر وجود دارد و چگونه است؟ در این پادکست، مداخلات سبک زندگی را مورد بحث قرار میدهیم که میتواند به کاهش زوال شناختی مرتبط با دیابت کمک کند.
در سراسر جهان در سال 2014 دیابت داشتند و اکثریت این موارد – بیش از 95٪ – دیابت نوع 2 هستند. پیش بینی های جهانی نشان می دهد که تا سال 2045، انتظار می رود که 783 میلیون نفر به دیابت مبتلا شوند.
دیابت نوع 2 یک بیماری مزمن سلامتی است که می تواند چندین اندام بدن را تحت تاثیر قرار دهد و در طول زمان منجر به عوارض جدی بسیاری شود که مهمترین آنها باعث از دست دادن بینایی، درد و از دست دادن احساس (از طریق آسیب عصبی)، بیماری قلبی و عفونت می شود. مغز همچنین می تواند تحت تأثیر منفی دیابت قرار گیرد منبع مورد اعتماد.
تحقیقات نشان داده است که دیابت نوع 2 می تواند از طریق مکانیسم های زیادی منجر به زوال شناختی، از دست دادن حافظه و افزایش خطر زوال عقل و بیماری آلزایمر شود.
خط نقره ای در اینجا این است که دیابت نوع 2 را می توان با برخی تغییرات در سبک زندگی پیشگیری کرد یا به تأخیر انداخت.
اما دقیقاً چگونه دیابت نوع 2 به تسریع پیری مغز کمک می کند؟ و چگونه می توانیم پیری مغز را که توسط دیابت تسریع شده است جبران کنیم؟
در این قسمت، یافتههای دو مطالعه اخیر را بررسی میکنیم که بینشهایی را درباره راههای ممکن برای کند کردن پیری مغز ناشی از دیابت ارائه میدهند.
برای این قسمت، یاسمین نیکولا ساکای و ماریا کوهات، سردبیران و مجریان مدیکال نیوز تودی، با توماس (تام) باربر، MD، دانشیار دانشگاه وارویک در بریتانیا و مشاور افتخاری متخصص غدد برای پاسخ به این سؤالات و موارد دیگر صحبت کردند. باربر همچنین در دو قسمت قبلی پادکست In Conversation نمایش داده شده است: 100 سال انسولین و آیا رژیم غذایی و ورزش می تواند پیش دیابت را معکوس کند؟
قسمت پادکست ما را به طور کامل در زیر یا در پلتفرم پخش دلخواه خود گوش دهید.
منبع: medicalnewstoday