بیش از یک نفر از هر 10 والدین می گویند که مدرسه فرزندانشان به 5 یا بیشتر یونیفرم مارک دار نیاز دارد، علیرغم الزام به حداقل رساندن استفاده از آنها.
یک نظرسنجی دولتی نشان می دهد که نیاز به اقلام مارک دار مانند جوراب، کفش، شلوار و کت هنوز نسبتاً رایج است.
بررسی هزینه یونیفورم مدرسه در سال 2023 توسط وزارت آموزش نشان داد که والدین نسبت به یک دهه قبل اندکی کمتر برای لباس مدرسه هزینه می کنند.
اما “روند نزولی قابل توجهی در رضایت از هزینه لباس مدرسه و کیت PE” در 17 سال گذشته وجود داشته است.
مدارس قرار است اقلام مارک دار را محدود کنند
در سال 2021، دولت قبلی دستورالعملهای مربوط به لباس مدارس را بر اساس قانون وضع کرد و به مدارس دستور داد تا سیاستهای یکنواخت را با در نظر گرفتن «هزینه کل لباس مدرسهشان» بازنویسی کنند.
این مداخله که توسط یک قانون پشتیبان تهیه شده توسط مایک آمزبری، نماینده حزب کارگر وضع شد، به دنبال تحقیقات هفته مدارس در سال 2018 انجام شد که در آن مدرسه ای یافت شد که “جوراب های نمایشی” مارک دار را به قیمت تقریبا 5 پوند برای هر جفت می فروخت.
این دستورالعمل بیان میکند که اقلام مارکدار باید به حداقل برسد، و به طور خاص داشتن لوگو روی جورابها به عنوان «غیر ضروری» مشخص میشود.
اما به نظر نمی رسد که برخی از مدارس آن را به یک الزام تبدیل کنند. این نظرسنجی نشان داد که هشت درصد از خانواده ها گزارش دادند که مدرسه آنها به جوراب یا جوراب شلواری مارک دار نیاز دارد.
9 درصد گزارش کردند که به کفش های مارک و 11 درصد نیاز به شلوار مارک دارند.
برخی از مدارس به «5 یا بیشتر» اقلام مارک دار نیاز دارند
در پاسخ به این سوال که مدرسه آنها به چه تعداد کالای مارک نیاز دارد، 11 درصد والدین ابتدایی و 12 درصد متوسطه پنج یا بیشتر گفتند، در حالی که 8 درصد از والدین ابتدایی و 13 درصد از والدین متوسطه گفتند که به 4 مورد نیاز دارند.
دولت جدید کارگر گفته است که تعداد اقلام مارک دار یونیفرم و کیت پلی اتیلن را که مدارس می توانند نیاز داشته باشند، محدود خواهد کرد.
در این نظرسنجی همچنین از خانواده ها پرسیده شد که چه اقلام خاصی به عنوان بخشی از خط مشی یکنواخت مدرسه مورد نیاز است، نه فقط مواردی که دارای برند هستند.
نسبت والدین یا مراقبینی که گزارش دادند مدرسه آنها به جوراب به عنوان بخشی از یونیفرم خود نیاز دارد از 42 درصد در سال 2007 به 76 درصد در سال 2015 افزایش یافته است. بین سال های 2015 و 2023، این نسبت اندکی به 72 درصد کاهش یافته است.
والدین بیشتری می توانند در اطراف خرید کنند
دستورالعمل دولت بیان میکند که «هزینه و ارزش پولی برای والدین باید مهمترین نکته برای هیئتهای حاکمه در هنگام بررسی نحوه تهیه لباسهای فرم مدرسه باشد».
والدین “باید بتوانند اقلام عمومی یونیفرم را از طیف وسیعی از خرده فروشان خریداری کنند که به آنها حق انتخاب و ارزش برای پول می دهد”.
آخرین دادههای نظرسنجی نشان میدهد که نسبت والدین یا مراقبانی که گفتهاند میتوانند تمام لباسهای فرم و کیت PE فرزندشان را از هر مغازهای بخرند، از 17 درصد در سال 2015 به 24 درصد در سال گذشته افزایش یافته است.
و تعداد کمتری از والدین ابتدایی گزارش کردهاند که مجبورند همه لباسهای فرم کودک خود را از مغازهها یا مدرسه بخرند (6 درصد، از 10 درصد).
با این حال، نسبت والدین ثانویه که همین موضوع را گزارش کردند بدون تغییر در 26 درصد باقی ماند.
کل هزینه ها کاهش می یابد، اما رضایت نیز کاهش می یابد
این نظرسنجی نشان داد که میانگین کل هزینه برای لباس مدرسه در سال تحصیلی گذشته 249.58 پوند بود، در حالی که برای دوره مشابه در سال 2014-2015 پس از تعدیل تورم، 279.51 پوند بود.
میانگین هزینهها «با افزایش دامنههایی که والدین/مراقبان مجاز به خرید اقلام از آنها بودند، کاهش یافت».
در جایی که میتوان همه یونیفرمها را در هر جایی خرید (227.29 پوند) نسبت به جایی که همه لباسها را باید از یک فروشگاه مشخص یا از مدرسه خریداری میکرد (283.90 پوند) “به طور قابل توجهی پایینتر” بود.
میانگین کل هزینه کیت پلی اتیلن تا به امروز بر اساس اقلام مورد نیاز در سال 2023، 139.70 پوند بود در مقایسه با 115.11 پوند در سال 2015، همچنین با توجه به تورم تعدیل شده بود.
با این حال، علیرغم کاهش واقعی میانگین هزینهها، این گزارش نسبت به “روند نزولی قابل توجهی در رضایت از هزینه لباس مدرسه” هشدار داد.
فقط 56 درصد از خانواده ها گفتند که از هزینه یونیفرم در سال گذشته راضی هستند، در مقایسه با 69 درصد در سال 2015 و 75 درصد در سال 2007.
از زمانی که راهنمایی های جدید در سال 2021 وارد شد، 18 درصد از والدین و مراقبان گفتند که تغییراتی را در لباس فرم فرزندشان تجربه کرده اند.
این احتمال برای دانشآموزان آکادمیهای متوسطه (27 درصد) بیشتر از مدارس متوسطه (20 درصد) و مدارس ابتدایی (15 درصد) بود.
و تنها 43 درصد از کسانی که تغییرات را گزارش کردند گفتند که با آنها مشورت شده است.
منبع: schoolsweek